Wanita Sarat H4mil Mer0nta2 Kesakitan, Derlta Akibat Disihlr

Gara-gara sifat has4d dengk1, seorang usahawan wanita dipercayai menjadi m4ngsa s1hir pihak tertentu sehingga berdepan pender1taan apatah lagi sedang sarat ham1l dengan usia kandungan sembilan bulan.

Menerusi beberapa perkongsian di laman Instagram, wanita dikenali sebagai Ezzah Nellysa itu memuat naik video memaparkan dirinya mer0nta-r0nta menahan kesakitan ketika dir4wat oleh seorang ustaz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NELLYSA.OFFICIAL OLD IG 😞 (@ainaa.nellysa)

Menurut usahawan bisnes kafe itu, dia kini berserah semuanya pada Allah SWT dan cuba bersangka baik dengan ujian dilalui dengan penuh kuat serta reda.

“Ya Allah, anakku, banyak sangat yang kamu sudah lalui selama hampir 9 bulan kamu berada di dalam perut mommy..
“Syukur kepada Allah yang mommy tak melalui this alone. Memang tak kuat, hampir nak give up meninggalkan semuanya, kadang-kadang marah tanya apa salah aku sebenarnya.

“Tapi semalam betul-betul buat ku tersedar, Allah hanya menurunkan ujian buat mereka yang mampu. Dan Allah nak tengok kita redha atau tak.

“Sekarang ni mommy redha apa pun, dan mommy serahkan semua kepadaNya. Dan hanya kepadanya kita bergantung,” tulisnya yang hamil anak ketiga.

Ezzah berkata, dia meminta orang ramai mengambil pengajaran daripada kisahnya selain berterima kasih kepada mereka yang menitipkan doa pada malam Nisfu Syaaban lalu.

Esoknya jumpa lipan nak masuk kedai

“Ambillah pengajaran dari cerita mommy ni untuk kita sentiasa perbaiki diri dan bersangka baik pada Allah, siapa buat, kenapa buat or apa tujuan semua kita jangan fikir.

“Terima kasih buat yang mendoakan mommy juga, malam nisfu syaaban tu tak stop mommy dapat doa dari you guys yang mommy memang takkan dapat pernah balas. Mommy doakan yang baik semua berbalik pada you guys,” katanya.

Sebelum ini, suami Ezzah iaitu Afiq Zulkifly pernah berkongsi bahawa isterinya sukar untuk tidur dan kerap mengalami mimpi ng3ri selain terjumpa beberapa ‘barang’ di luar kafe mereka.

Banyak jumpa syiling bersepah

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AfiqZulkifly (@azrlafiq)

Buntu dengan situasi berkenaan, Afiq menjelaskan mereka hanya mencari rezeki untuk membesarkan anak-anak dan memohon maaf kepada pihak tertentu sekiranya terdapat sebarang kekhilafan dilakukan sebelum ini.

“Lepas ayah mertua baca doa dgn izin Allah. Allahuakbar Betul2 dia tunjukkan. Bungkusan pad (tuala wanita) berisi duit syiling jarum dan ranting bersama dgn nota “Neli tutup” staff jumpa kat belakang kedai.
“Ya Allah kedai kami ni tak hebat mana pun. Cari rezeki halal nak besarkan anak2. Dalam neli cafe ni ada berpuluh vendor sama² cari rezeki nak sara hidup.
“Janganlah ganggu kami. Sy minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada sesiapa yang kami pernah ters1nggung kan perasaan,ujarnya.

Rata-rata ntizen meluahkan rasa kasihan melihat kesakitan dihadapi wanita tersebut dan mendoakan agar Ezzah sekeluarga dilindungi serta dipermudahkan segala urusan.

 

 

Sumber: Instagram Ezzah Nellysa & Afiq Zulkifly

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber:http://www.klmenjeritvideo.dnq.news

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.