Izara Aishah Tanya Bagaimana Cara Untuk Tegvr Adik-Beradik Yang Belum Tutup Aurat, Ini Respon Neelofa

Umum tahu, pelakon jelita, Izara Aishah merupakan rakan baik kepada selebriti terkenal, Neelofa sejak mereka berusia 15 tahun lagi. Lebih menarik lagi apabila kedua-duanya menyertai serta terpilih sebagai finalis program Dewi Remaja pada tahun 2009.

Macam mana tegvr adik-beradik

Menerusi video Live di Instagram yang dimuat naik semula oleh Ainun Umirah di TikTok, memaparkan kedua-dua selebriti tersebut membuat sesi perkongsian yang menarik perhatian netizen.

Izara sempat bertanya kepada Neelofa mengenai cara untuk menegur adik-beradik jika mereka masih belum menutup aurat dengan memberi gambaran jika dirinya adalah adik kepada Neelofa, bagaimana selebriti berusia 33 tahun itu menasihatinya.

“Macam mana Kak Lofa nak bagi nasihat kepada orang tentang avrat. Macam mana kalau saya adik awak yang belum tutup aurat lagi kan macam mana awak nasihatkan.”

Walau bagaimanapun, Neelofa mengakui bahawa dia berasa takvt untuk menjawab soalan berkenaan kerana dirinya masih memiliki banyak kekurangan, namun dia hanya menekankan bahawa ia adalah perkara yang wajib dan tidak boleh dikompr0mi.

“Alamak takvtnya nak jawab soalan ni. Kalau i jawab tak betul nanti mesti ada yang kata ‘kenapa jawab macam ni’. Tapi kalau i ada adik, ye lah kita harus lah saling nasihat-menasihati even sekarang Lofa banyak adik. Kita tegvr tapi kita tak ada lah perfect dan banyak kekurangan.

Kalau nak sebut tentang avrat ni, sebenarnya pasal avrat ni tak boleh nak bawa berbincang. Tak boleh minta kurang. Benda ini adalah suruhan Allah yang perlu kita ikut. Ada sesetengah orang kata, pakai tudung tapi bercakap kot0r, per4ngai tak elok tapi sebenarnya letak tepi dulu benda-benda yang boleh diperba1ki tu dulu. Buat benda yang wajib apa yang Allah suruh.”

Pautan Video :

‘Dia cuba jaga hati banyak pihak’

 

 

 

Sumber : ainun.umirah

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber :OHBULAN

 

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.