Hebat! Pelajar MuaIaf Berjaya Hafaz 30 Juzuk Dan ‘Tulis’ Seluruh Isi Al-Quran Dlm Tulisan BraiIIe.

Seorang pelajar muaIaf yang juga bersta tus Orang KeIainan Upa ya (0KU) penglihatan telah berjaya mengkh4tamkan hafazan 30 juzuk Al-Quran.

Tan Mike Foong telah berjaya kh4tam menghafaz keseluruhan kitab suci Al-Quran tersebut setelah dua tahun mengikuti pengajian di Darul Quran Jabatan Kemajuan lslam Malaysia (JAKIM).

Selain itu, Mike juga telah berjaya ‘menulis’ 30 juzuk Al-Quran dengan tulisan braille iaitu tulisan khas bagi mereka yang kvrang up4ya pengIihatan sebagaimana yang telah ditetapkan dalam proforma Pr0gram Diploma Darul Quran (DQ).

Mike yang merupakan anak sulung daripada tiga be radik tersebut telah mendaftar masuk Pr0gram Sijil Asas Tahfiz Darul Quran JAKIM pada tahun 2019.

Dan kini Mike sedang berada pada semester terakhir Pr0gram Diploma Tahfiz Al-Quran & Al-Qiraat Darul Quran Jakim.

Sementara itu, menerusi laman Facebook Darul Quran JAKIM menyatakan bahawa Mike dan rakan-rakannya akan diraikan dalam Majlis Kha tam Hafazan A-Quran yang akan berIangsung pada 5 Mac 2022.

Sumber: Twitter Darul Quran JAKIM, sk

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : DBONGKAR

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.