“Baca Yassin, video call…”- Ibu Mertua Hafizul Kamal Kembali Ke Rahmatullah, Coretan Anak Undang Sebak Ramai

Isteri pelakon Hafizul Hafiz, Nurul Fariza Ibrahim memaklumkan ibu kesayangannya, Wan Kamariah bt Che Ismail telah menghembuskan nafas terakhir pada jam 3 petang semalam.

Fariza atau lebih mesra dengan panggilan Mieja memaklumkan berita tersebut menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagramnya hari ini.

Coretan Mieja buat ibu tersayang benar-benar membuatkan netizen turut berasa sebak.

“Assalamualaikum. Mohon sedekahkan Al-Fatihah buat ibu yang saya sayangi yang telah meninggalkan kami semua pukul 3 petang 10 November 2021.23 hari cik bertarung dengan COVID-19 di hospital.

Dari hospital A ke hospital B dan dari wad biasa ke CCU untuk pesakit COVID.“Sepanjang cik di hospital, kami satu keluarga dapat buat video call dengan cik, buat bacaan yasin sama-sama.

“Bila dapat tahu cik dah tak ada, adik sedih tapi adik tetap redha. Redha dengan ketentuan Dia. Adik diberikan rezeki terbesar dapat mandi, kafankan dan teman cik sepanjang perjalanan dalam van jenazah.

“Adik tak tahu dari mana datangnya kekuatan ni tapi setitik pun tak menangis bila adik tengok muka cik.“Adik bersyukur dan happy tengok cik senyum. Muka cik suci bersih. Moga husnul khotimah cik. Moga syurga Firdaus buat cik,” coretnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mieja Ibrahim (@mieja_ibrahim)

Mieja juga berkongsi momen-momen manis bersama arwah ibu kesayangannya.“Banyak kebaikan yang cik dah buat di dunia. Urusan pengembumian cik semalam sangat dipermudahkan.

“Cepat dan berjalan lancar tanpa ada sebarang gangguan. Ramai yang tolong untuk uruskan cik. Cik baik ramai orang sayang.

“Dulu selalu jugak mempersoal kenapa lah cik suka ambil tempahan makanan tapi cik suka letak harga murah murah, kadang-kadang rasa macam tak padan dengan usaha dan masa tapi cik cakap “biarlah cik sedekah selebihnya”.

“Dulu orang lain ambil upah tempahan baju kurung biasa RM40-50, cik ambil upah RM18-20 je. Selebihnya sedekah. Cik suka menjamu orang makan dengan masakan cik yang sangat sedap tu. Mulianya hati cik.

“Adik janji jadi anak yang solehah. Jaga solat, jaga akhlak, jaga aurat, jaga pertuturan, jaga penglihatan.“Adik jadi anak cik ayah yang baik kat dunia ni. Adik janji. Sayang cik.

Adik akan sentiasa merindui suara cik dan gelak ketawa cik. Adik kuat cik. Cik jangan risau. Moga kita berjumpa lagi di syurga,” tulisnya.Menerusi ruangan komen, rata-rata pengikutnya turut mengucapkan takziah pada keluarga Mieja.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : Instagram Mieja Ibrahim

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Copy Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report Copyright,Jangan Menyesal Jika IA Anda Lost Access.

Leave a Reply

Your email address will not be published.