Anak Mohamad Sabu lepas, bebas hukvman penjar4 8 bulan sal4h gvna dad4h

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini hari ini melepas dan membeb4skan anak Mohamad Sabu, Ahmad Saiful Islam daripada sab1tan dan hukvman penjar4 lapan bulan kerana penyalahgvnaan dad4h, dua tahun lalu.

Hakim Datuk Collin Lawrence Sequerah memutuskan demikian selepas membenarkan rayvan anak bekas Menteri Pertahanan itu untuk mengetep1kan sab1tan dan hukvman penjara lapan bulan yang diputuskan oleh Mahkamah Majistret.

Pada 2 Julai 2020, Ahmad Saiful Islam memfa1lkan rayvan terhadap keputusan Majistret Mohamad Aizat Abdul Rahim pada 24 Jun tahun sama yang mensab1tkannya atas kes4lahan meng1kut Seksyen 15(1)(a) Akt D4dah Berbahay4 1952 dan menghvkumnya dengan penJara lapan bulan.

Mohamad Aizat menjatvhkan hukvman itu terhadap Ahmad Saiful Islam selepas mendapat1 pihak pembel4an gag4l men1mbulkan keragvan munasabah di akh1r k3s pembela4n dan mengarahkannya menjalan1 dua tahun pengawasan di bawah Agens1 Ant1dadah Kebangsaan (AADK) serta p0lis sejurus selesai menjalani hvkuman penj4ra itu.

Pada 13 Jun tahun lalu, Ahmad Saiful Islam mengakv tidak bers4lah di Mahkamah Majistret atas dakwa4n menggvnakan ddah THC, di sebuah hotel di sini, pada jam 2.05 pagi 5 Januari 2019.

Dia did4kwa mengikut Seksyen 15(1)(a) Akt@ Dadh Berbah4ya yang membawa hvkuman maks1mum penjar4 dua tahun atau deda sehingga RM5,000 atau kedua-duanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : https://www.utusan.com.my/

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Copy Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report Copyright,Jangan Menyesal Jika IA Anda Lost Access.

Leave a Reply

Your email address will not be published.