Shuib T4kut Ayash Affan Terkena Peny4kit Ain, Dengar Nasihat Ustaz Tangguh Kongsi Wajah

SETELAH mendengar pandangan beberapa kenalan dalam kalangan ahli agama, Shuib Sepahtu mengambil keputusan untuk tidak berkongsi wajah bayi pramatangnya, Ayash Affan kepada umum.

Bukan sengaja mahu membiarkan peminat terus ternanti-nanti, Shuib berkata keputusan itu diambil demi keselamatan bayi berusia lebih sebulan itu.

“Tentang wajah Ayash, wallahualam saya tak tahu bila boleh dedahkan.

“Saya ada bertanya dengan beberapa ustaz risau dengan penyakit ain apabila orang puji comel sebab dia belum matang lagi.

“Kalau ikut sunah Nabi SAW pun bayi kecil ni tak perlu expose dulu, kecuali keluarga,” katanya.

AYASHHH

Shuib memberikan tumpuan kepada anak-anaknya.

Shuib atau Shahmira Muhamad, 37, berkata demikian selepas majlis bacaan Yasin sempena 40 hari pemergian Allahyarham Siti Sarah pada Jumaat malam.

Untuk pengetahuan, penyakit ain ialah sejenis penyakit berpunca daripada pandangan mata.

Tambah Shuib, apabila tiba masanya nanti dia tidak keberatan untuk berkongsi hadiah terakhir arwah isterinya kepada umum.

“Saya tahu ramai yang nak tengok wajah Ayash sebab semua orang nak tahu perjalanan cerita dan kronologinya.

Saya akan terus berehat daripada bidang seni sebab nak beri tumpuan kepada penjagaan Ayash

SHUIB SEPAHTU

PELAWAK

“Penghujungnya mesti nak tengok Ayash. Tapi sebab bukan semua orang seronok tengok, mungkin itu (punca) kadang-kadang anak kita sakit.

“Jadi tunggu anak dah besar pandai merangkak dulu,” katanya.

Dalam pada itu Shuib yang pada Januari lalu mengumumkan mula berehat daripada bidang seni berkata keputusan itu kekal hingga ke satu tempoh yang belum diketahuinya.

Ujar bapa tunggal kepada empat cahaya mata itu, fokus utamanya kini adalah untuk anak-anak selain perniagaan minumannya.

“Saya akan terus berehat daripada bidang seni sebab nak beri tumpuan kepada penjagaan Ayash.

241711189_404846867725196_6271529592233296385_n (1)

Shuib ambil keputusan berehat daripada dunia seni buat sementara waktu.

“Ada beberapa program yang saya dah tarik diri sebab taknak nanti apabila kena beri komitmen tapi saya tak dapat. Jadi saya cakap awal-awal dan mereka faham,” katanya.

Menurut Shuib, sebagai bapa kepada bayi pramatang dia perlu memberi tumpuan sepenuhnya agar tumbesarannya tidak terjejas.

“Apabila Ayash dah balik ni penjagaan dia perlu rapi sebab dia masih lagi bayi pramatang.

“Dari segi penjagaan banyak benda nak kena pastikan, tak boleh ada asap… tak boleh kena habuk sebab paru-paru dia masih lagi premature.

“Jadi buat masa sekarang saya tak boleh nak keluar sebab taknak ada benda-benda tak diingini berlaku.

“Perniagaan pula boleh berjalan macam biasa, saya boleh pantau dari rumah dan ada team boleh handle. Lagi pun sudah tiga ke empat bulan saya tak masuk pejabat, mereka faham,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : mStar

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Copy Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report Copyright,Jangan Menyesal Jika IA Anda Lost Access.

Leave a Reply

Your email address will not be published.