[VIDEO] “Mama Bila Bercinta, Dia Macam….”-Cik B Mmg Tak Setuju, Bagitahu Hubungan Dia Memang ‘Tak Ngam’ Dengan Iqbal

Sebelum ini, usahawan kosmetik terkenal Datuk Seri Vida telah mendedahkan bakal mendirikan rumah tangga bersama bekas pembantu peribadinya iaitu Iqbal Zulkefli.

Pendedahan tersebut telah menimbulkan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.

Vida juga mengakui tidak ‘berani’ memberitahu anak perempuannya iaitu Cik B mengenai perkara tersebut.

Menerusi temubual bersama Melodi, Cik B mengakui tidak bersetuju dengan keputusan Vida untuk mendirikan rumah tangga selain niatnya yang ingin memiliki anak lagi.

Jelas Cik B, jarak usia antara ibunya dengan Iqbal sangat jauh berbeza menjadikan salah satu faktor dia tidak merestui perkahwinan tersebut.

Saya deep down saya sangat kurang setuju. Ye lah, mama umurnya pun dah tua, abang Iqbal baru umur 25. Macam mana abang Iqbal ni umur 25 ni suka orang tua. Mesti ada sebab tau. Macam saya memang sangat tak setuju mama dia nak anak lagi. Cukup lah saya dengan Kacak sahaja. Mama ni bila dia bercinta, dia macam cinta buta.

Ya betul disebabkan faktor usia saya tidak merestui. Dan kalau mama dijodohkan dengan orang yang tua, sepadan umur, tak kisah what gonna be happen sebab mama tak suka orang tua. Mama memang suka orang muda juga.

Tidak terhenti di situ, Cik B turut mended4hkan bahawa dia dan Iqbal tidak mempunyai hubungan yang baik malah mereka seringkali bergaduh.

Saya dengan abang Iqbal ni memang tak ngam. Saya selalu gaduh dengan dia. Gaduh tu bukan gaduh biasa biasa. Saya gaduh dengan dia memang luar biasa. Hubungan kami memang sangat renggang. Saya tak nak komen banyak, sebab banyak saya nak cakap tapi saya biarlah pada diri saya sendiri.

Menurut Cik B, pada awalnya dia menyangka kontroversi perkahwinan Vida dan Iqbal hanyalah marketing semata-mata namun lama kelamaan isu itu dilihat semakin serius. Namun, sekiranya benar mereka berjodoh, Cik B berharap agar ibunya akan mengecapi kebahagiaan.

Sebenarnya saya ingatkan marketing tapi nampak macam betul betul pulak. Ya Allah takutnya tapi harap-harapnya memang marketing lah. Saya pun macam tak nak lah ada ayah baru. Saya pun dah cukup dah ada 5 ayah.

Kalau jodoh mama dengan abang Iqbal saya harapkan mama happy, ikutlah mama nak buat apa. Saya memang taknak mama kahwin dengan abang Iqbal.

Dalam kesempatan itu, Cik B sempat memberi pesanan kepada Vida supaya dapat berfikir dan menilai niat seseorang yang ingin mendekati dirinya adakah orang tersebut benar-benar mencintainya atau sebaliknya.

Video:

Kisah percintaan jutawan kosmetik Datuk Seri Vida terus mencvri tumpuan ramai.

Terbaru, Vida menerusi siaran langsung di Instagramnya semalam, memohon doa orang ramai supaya anaknya Cik B dilembutkan hati untuk menerima segala keputusan.

“Cik B perlukan masa, you guys boleh tolong tak, minta tolong doa.

“Doa saya ni ibu memang la insya-Allah makbul tapi nak makbul cepat supaya lembut hati Cik B dalam semua urusan.

“Termasuklah menjadi anak yang soleh, hebat, rajin bisnes, cantik, kurus dan berdikari,” katanya.

Menerusi siaran langsung itu, Vida dilihat turut menitiskan air mata setiap kali berbicara mengenai Cik B atau nama sebenarnya Nur Edlynn Zamilleen Muhammad Amin, 16.

Malah, Vida yang kelihatan sebak telah beberapa kali cuba ditenangkan oleh pembantunya.

Sementara itu menerusi ruang komen, rata-ratanya setuju sekiranya Vida memberikan masa dan ruang kepada Cik B untuk berfikir.

Pun begitu, ada juga yang tidak bersetuju dengan perkahwinan berkenaan.

Terdahulu, Vida memaklumkan dia masih belum berani untuk memberitahu anak sulungnya itu tentang hasratnya untuk berkahwin dengan bekas pembantu peribadinya, Ahmad Iqbal Zulkefli.

Justeru, Vida mahu khabar gembira itu diketahui Cik B menerusi laporan media, bukan dari mulutnya sendiri.

Cik B kemudian memberi respon sarkastik di Twitter hingga mengundang pelbagai reaksi warganet yang terhibur dengan telatah anak beranak itu.

Sekadar info, kisah Vida dan Iqbal mula menjadi sorotan ramai selepas pelantun lagu I Am Me itu membuat ujian kesuburan dan menyatakan hasratnya untuk memiliki zuriat.

Hal itu disambut baik oleh Iqbal yang sudah lama menaruh hati dan harapan kepada usahawan kelahiran Kelantan itu.

Cik B Buat2 Terkejvt Setelah Dia Ternampak Berita Ibu Dia Nak Kahwin Dengan Iqbal

” DSV kena terus-terang beritahu tentang hubungan kita ini…”

Itu nasihat bekas pembantu peribadi (PA) Datuk Seri Vida (DSV) iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli yang meminta usahawan kosmetik itu berterus-terang dengan anak-anak mengenai rancangan mereka untuk mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.

Iqbal, 27, berkata tndakan Vida atau Hasmiza Othman merahsiakan hubungan istimewa mereka itu boleh mengganggu emosi dua anaknya iaitu Nur Edlynn Zamilleen atau lebih dikenali sebagai Cik B dan Eric Zaquan.

” Dari awal lagi saya minta dia jujur cerita dekat keluarga sebab saya dah main peranan dan dia juga kena main peranan sebagai ibu. Takkan saya pula nak cakap dengan Cik B!

” Sejak dahulu lagi DSV tak terbuka berkongsi dengan anak-anak mengenai hubungan kami, jadi saya sedikit terkilan sebab dia lebih selesa berahsia… sepatutnya jujur sahaja dengan Cik B tak perlulah sampai kantoi mesej sayang-sayang dulu.

” Saya kasihankan Cik B. Saya faham dia dalam dilema kerana perlukan perhatian ibu kerana pernah melalui sejarah semasa kecil yang berbeza dengan remaja lain sebab itulah saya kena fikirkan perasaan dia juga,” katanya kepada mStar.

Cik B sensitif apabila menyebut mengenai perkahwinan ibunya.

Menerusi laporan sebuah portal berita pada Selasa lalu, jutawan berusia 49 tahun ini memberitahu dia belum mempunyai keberanian untuk berbincang soal perkahwinan tersebut dengan anak-anak, terutama anak perempuannya, Cik B.

Katanya, biarlah anak-anak mengetahui perkara ini melalui media terlebih dahulu sebelum dia menjelaskan mengenai niatnya ingin berkahwin itu.

Saya tak berani nak sahkan tarikh kahwin. DSV pun mahu satu majlis yang gah, di mana peminat juga akan diundang nanti.

Sementara itu, Iqbal memberitahu dia dan kedua-dua anak Vida masih mempunyai hubungan yang baik dan sering berhubung bertanya khabar meskipun mereka jarang bertemu.

Iqbal bagaimanapun mendedahkan sejak kebelakangan ini, Cik B mula menunjukkan perubahan sikap dan kurang bercakap selepas gos1p cinta ibunya tular di media sosial.

Iqbal menanti waktu sesuai untuk masuk meminang Vida.

” Secara peribadi saya dengan Cik B memang baik, tiada sebarang masalah sejak dulu lagi cuma kebelakangan ini saya nampak dia banyak mendiamkan diri.

” Kalau dahulu timbul gosip tentang saya dengan ibunya, dia akan marah tapi kali ini dia diam sahaja. Bila dia terlalu diam pun saya takut juga… saya risau kalau dia bosan atau tawar hati mendengar gos1p ini.

” Sebelum ini saya ada mesej dia tapi dia tak balas. Saya dah bincang dengan DSV… katanya Cik B perlukan sedikit masa. Sejujurnya ini salah satu perkara yang saya risau, penerimaan anak-anak DSV terhadap saya,” ujarnya.

Iqbal tak sabar mahu mendirikan rumah tangga dengan Vida.

Ditanya mengenai majlis perkahwinan yang dijangka berlangsung pada Disember depan, Iqbal memberitahu mereka akan berkongsi perkembangan lanjut tidak lama lagi.

” Dalam perbincangan lagi, kita dah ada beberapa tarikh pada Disember depan, semua dah dibincangkan termasuklah tema perkahwinan, lokasi dan sebagainya.

” Cumanya terlalu awal untuk berkongsi mengenai perkara itu kerana perlu selesaikan beberapa hal termasuk perlu menjaga hati pihak keluarga.

” Dalam keadaan pand3mik c0v1d-19 ini banyak perkara yang tak boleh diselesaikan segera, jadi saya tak berani nak sahkan tarikh sebenar. DSV pun mahu satu majlis yang gah, di mana peminat juga akan diundang nanti,” ujarnya.

Respon Cik B memang ‘win’ habis bila dapat berita

Dalam pada itu, Cik B menerusi satu perkongsian di Twitter telah memberi respon susulan berita ibunya yang bakal berkahwin dengan Iqbal tidak lama lagi.

” Pura-pura terkejut dan tak tahu,”

Demikian reaksi ringkas anak kepada jutawan kosmetik Datuk Seri Vida, Cik B.

Menciap perkara terbabit di Twitternya pada Rabu, Cik B atau nama sebenarnya Nur Edlynn Zamilleen Muhammad Amin, 16, turut mengulang kicau entri seorang pengguna di platform berkenaan.

Tulis individu terbabit ‘harap Cik B takda sosial media’ secara sarkastik merujuk kepada kenyataan Vida kepada media tempatan baru-baru ini.

Dalam kenyataan tersebut, Vida memaklumkan dia masih belum berani untuk memberitahu anak sulungnya itu tentang hasratnya untuk berkahwin dengan bekas pembantu peribadinya, Ahmad Iqbal Zulkefli.

Justeru, Vida mahu khabar gembira itu diketahui Cik B menerusi laporan media, bukan dari mulutnya sendiri.

Respon Cik B itu mengundang pelbagai reaksi warganet yang terhibur dengan telatah anak beranak itu.

” Kahkahkah memang win habis respon cik b.. tak logik lah cik b tak tahu mak dia nak kahwin, benda dah viral satu malaysia kot,” tulis Izharkifli.

” Cik B bagi ke mama kahwin lagi. Kalau anak auntie tak bagi,” ciap pemilik akaun Hanita

” Tanya mama betul ker mama cakap macam tu (nak kahwin),” tambah Nurshizukaa.

” Laaa ingatkan DSV nak kahwinkan Cik B dengan Iqbal… rupanya plot twist daa hahaha,” komen Mat Anep.

Kisah Vida dan Iqbal mula menjadi sorotan ramai selepas pelantun lagu I Am Me itu membuat ujian kesuburan dan menyatakan hasratnya untuk memiliki zuriat.

Hal itu disambut baik oleh Iqbal yang sudah lama menaruh hati dan harapan kepada usahawan kelahiran Kelantan itu.

Kredit:ohbulan via Melodi

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : http://transformasi.

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Copy Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report Copyright,Jangan Menyesal Jika IA Anda Lost Access.

Leave a Reply

Your email address will not be published.