[VIDEO] Suami Seb4k, Terduduk Tengok Jen4zah Isteri Dikebumikan, Isteri Positif C0VlD Pergi Lepas BersaIin

PEMERGIAN insan tersayang sememangnya memberikan kesan cukup mendalam. Kini tiada lagi kedengaran suara dan gelak tawa mereka kerana yang tinggal hanya memori dan air mata sebagai peneman.

Barangkali, situasi itu sedang dirasai seorang lelaki yang kehilangan isteri tercinta dipercayai akib4t C0v1d-19.

Seorang pengguna TikTok dikenali @elleeze_zaid berkongsi rakaman video yang menjentik em0si warga maya.

Suami terduduk mampu menatap dari jauh dan tidak berpeluang menyentuh dan cium jen4zah insan tersayang.

VIDEO

Video tersebut juga turut dimuat naik oleh seorang pengguna instagram yang menjelaskan kronologi pemergian arwah ini.

Caption yang menceritakan pemergian arwah;

Kronologi Kem4tian Eja @norieszahishak

Norieszah Ishak.. 16/7/2021 masa ni last kita borak pasal sepupu Eja sebelah maknya meningg4l sebab cov1d-19. Dan sekarang tak sangka Eja pulak meningg4l sebab yang sama.. Ejaaaa Allah Eja 😭 Last Eja datang umah Kak Liza bawak anak2 mandi pool masa 8/7/2021. Akak dapat la jamu Eja makan sikit2. Tak sangka tu last kita jumpa sebenarnya. Ambil gambar anak2 Eja je. Silap Kak Liza x amik gambar ngn Eja. Kalau tak ada kenangan akhir..

Masa 19/7/2021 dengar Eja masuk hospital sebab nak bers4lin. Waktu tu mungkin Eja da ada cov1d. Tapi Eja sendiri xtau. Then Eja disahkan positive cov1d.

Pada 21/7/2021 Eja selamat l4hirkan baby boy secara caes4rian. Tapi lepas l4hirkan baby, Eja terus ditidurkan.

Eja sedar sehari pada 26/7/2021. Lepas tu ditidurkan lagi. Pada 4/8/2021 doctor video call suami Eja. Mengatakan dia akan ditiarapkan. Masa ni doctor bgtau hati & paru2 Eja penuh kum4n dan buah pinggang sudah mula ros4k..

Ya Allah dah la badan s4kit sebab bers4lin. S4kit oper4te lagi. Lepas tu ditidurkan ditiarapkan. Tak dapat tengok baby yg baru dilahirkan lagi.. S4kit sungguh..

Dan akhir sekali. Subuh tadi makcik (mak Eja) bagitau dalam group family bahawa pada Ahad 8/8/2021 pukul 2 pagi Eja telah menghembuskan naf4snya yg ter4khir..

Allah Allah Allah Eja.. 3 minggu bert4rung akhirnya kau pergi jugak. Bila dapat berita Kak Liza just teringat muka anak2 Eja; Nabil, Qila, Rayyan & Zayyan (baby baru). Sekelip mata dorang hilang mama 😭😢 Wan hil4ng isteri..

Rehat la Eja.. syurga tempatmu..

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Semoga arwah Eja di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Aamin Allahhumma Aamin
AlFatihah

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَب ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Covid-19 kau mmg JAH4T”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nurzailiza Zaid (@elleeze_zaid)

Suami arwah yang dikenali sebagai Norieszah Ishak men4ngis disamping anak sulungnya dalam keadaan tersedu-sedu melihat isteri tercinta dikebumikan.

VIDEO

Kisah wanita yang meningg4l dunia ini persis tr4gedi yang menimp4 penyanyi terkenal Tanah Air, allahyarham Siti Sarah Raissuddin.

Sama-sama kita sedekahkan Al fatihah buat mereka yang telah pergi meninggalkan kita. Buat yang masih ada isteri, hargailah sekecil-kecil pengorbanan mereka.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : tiktok @elleeze_zaid , Instagram @nurzailiza

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Copy Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report Copyright,Jangan Menyesal Jika IA Anda Lost Access.

Leave a Reply

Your email address will not be published.