Gara-Gara Tidak Setuju Dengan #Lawan, Netizen ‘Cancel’ 7 Selebriti Dan Influencer Ini

Beberapa selebriti dan influencer tak pasal-pasal dikec4m oleh netizen gara-gara mereka mempersoalkan tentang pr0tes #Lawan yang berlaku di Dataran Merdeka baru-baru ini.

Berikut adalah respon selebriti dan influencer yang membuatkan ramai netizen mahu ‘cancel‘ mereka kerana tidak sensitif dengan isu semasa dan suara rakyat.

#1 Elfira Loy 

Berkongsi pautan pelakon Linda Rafar, Elfira telah mencetvskan kem4rahan orang ramai apabila pertanyaannya itu berb4ur pr0vokasi. Elfira kemudiannya memohon maaf dan menyatakan ada cara yang lebih baik untuk memprotes ketika p4ndemik berlaku.


Foto – Twitter

Selain itu, netizen juga mengatakan Elfira kurang sensitif apabila memuat naik siaran akhbar Kementerian Kesihatan dengan mengatakan terpaksa membatalkan sambutan hari lahir anaknya.

“Orang lain ris4u tak ada sumber pendapatan, tak ada duit nak makan minum untuk bertahan. Dia ris4u tak boleh sambut hari jadi anak”, kongsi netizen di Twitter. 


Foto – Twitter

#2 Linda Rafar 

Manakala pelakon Linda Rafar pula menyatakan penunjuk perasaan #Lawan telah menunjukkan tanda luc4h ketika dirakam oleh media terhadap anggota polis.


Foto – Twitter

Tambahnya lagi, penunjuk perasaan tak perlu mempr0tes dan perlu memperbetulkan diri mereka sendiri. Malah dia juga meminta orang ramai untuk tidak melakukan perkara yang tidak berfaedah ketika p4ndemik.

#3 Fouziah Gous 

Pelakon Fouziah Gous pula mengatakan penunjuk perasaan tidak perlu menggunakan perkhidmatan kerajaan kerana mereka telah mempr0tes tindakan kerajaan pada masa kini. Malah dia juga mengatakan ada pelbagai jenis cara lagi untuk mempr0tes dalam keadaan p4ndemik.


Foto – Twitter

#4 Eboy Arbaain 

Usahawan dan influencer Eboy Arbaain juga telah menimbulkan kem4rahan netizen apabila menyamakan penunjuk perasaan #Lawan dengan m0nyet.


Foto – Twitter

Usahawan ini juga mengatakan penunjuk perasaan menjadi punca kepada peningkatan k3s harian C0V1D-19 dan kesengs4raan rakyat Malaysia yang lain.

#5 Hafiz Hamid

Selain itu, usahawan LeeyanaRahman pula telah memuat naik posting dengan mengatakan usaha dan suara penunjuk perasaan #Lawan tidak akan membuahkan hasil. Malah apa yang mereka dapat adalah kesan kulit terb4kar disebabkan berjemur ketika mempr0tes.


Foto – Twitter

#6 Harith Iskander & Chef Wan 

Berkongsi posting menggambarkan rasa ris4unya terhadap pr0tes #Lawan, Harith Iskander mengatakan dia memahami kem4rahan rakyat. Tetapi dia menyatakan protes yang dijalankan itu bakal menyumbang kepada kenaikan k3s harian C0V1D-19 di Malaysia.


Foto – Twitter

Manakala Chef Wan pula menyatakan penunjuk perasaan tidak mengutamakan keselamatan diri dan keluarga mereka. Malah dia menyatakan tindakan mereka ini seperti sia-sia kerana ahli politik akan bertukar ganti tetapi kesihatan tidak akan boleh diganti.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Astro Baru

Sumber : muraimy

 

PERHATIAN: Pihak Astro Baru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Astro Baru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Copy Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report Copyright,Jangan Menyesal Jika IA Anda Lost Access.

Leave a Reply

Your email address will not be published.