Kucing D3presi Ditinggalkan Tuannya Bikin Seb4k, “Ya Allah Sed1hnya”

Buat pecinta haiwan seperti kucing, ia antara haiwan yang menjadi pilihan untuk dijaga dan dipelihara. Malah ada yang cukup sayang dengan haiwan ini hingga menjadikan ia sebagai salah satu dari keluarga mereka sendiri.

Namun kisah seekor kucing dalam rakaman yang tular ini cukup menyayat hati. Dalam rakaman tersebut dipaparkan kucing berbulu oren ini sangat sedih ditinggalkan tuannya. Kucing depresi ini tidak mahu makan sehinggakan badan dan mukanya sangat cengkung.

Kucing yang diberi nama Jongpaal ini dahulunya gemuk, sihat dan ceria. Namun semenjak tuannya pergi, Jongpaal sangat sedih sehinggakan terjadi keadaannya sekarang ini. Difahamkan juga doktor memberitahu Jongpaal menolak makanan kerana sudah hilang semangat hidup.

@mei.chloe

ketika belum siap kehilangan ##pecintakucing ##kucingjalanan ##catlover ##fyp ##fypシ

♬ tulus_andai aku bisa – panyaaa

Kisah hidup kucing depresi ditinggalkan tuannya ini telah meraih jutaan tontonan. Namun begitu, dalam perkongsian sambungan kisah Jongpaal ini membuatkan ramai terharu. Kucing ini akhirnya mendapat tuan baru apabila ada yang mahu menjaga dan memberikan kehidupan baru padanya.

@mei.chloe

Balas @mei.chloe cinta mengubah segalanya ##pecintakucing ##kucingjalanan ##catlover ##fyp ##fypシ

♬ tulus_andai aku bisa – panyaaa

Perkongsian kisah kucing depresi ditinggalkan tuannya ini telah membuatkan ramai tersentuh. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen:

“Kucing pun ada perasaan apa lagi manusia”

kucing depresi 3

“Kenapa pulak air mata aku ni keluar sendiri”

kucing depresi 2

“Sedihnya bab2 haiwan ni aku sensitif sikit”

kucing depresi 1

Sumbermei.chloe

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : HCL

Leave a Reply

Your email address will not be published.