[VIDEO] Sampai Ada Yang Tergolek, Pekerja Kilang Bersepah Lari. Netizen Kata Pekerja Lari Sebab Kena Serbu Tapi Polis Tampil Beritahu Perkara Sebenar

SHAH ALAM – Video tul4r mend4kwa sekumpulan pekerja sebuah kilang di sekksyen 22 yang melarikan diri daripada serbuan tidak benar sebaliknya situasi berkenaan berlaku disebabkan pekerja terbabit panik akibat bunyi siren yang berpanjangan di kilang tersebut pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, pihaknya mengesahkan kejadian dipercayai berlaku antara jam 4.30 hingga 5 petang itu bukan kerana operasi atau serbuan pihak penguatkuasa.

“Siasat4n awal dijalankan mendapati berlaku keg4galan fungsi ‘alarm’ kebak4ran, dan difahamkan pihak syarikat dalam proses pemeriksaan sistem pendawaian, bunyi ‘alarm’ menyebabkan ramai pekerja jadi p4nik dan lari keluar takut ada kebakaran.

“Kilang ini difahamkan baru sahaja diambil alih oleh sebuah syarikat, memandangkan syarikat ini masih baru iaitu lebih kurang sebulan ramai pekerja dan pengurusan belum di ded4hkan dengan ilmu latihan keb4karan seperti tempat berhimpun dan ‘evacuatian plan’,” katanya menerusi kenyataan pada Selasa.

Pada Selasa, tul4r di media sosial video memaparkan sekumpulan pekerja kilang memanjat pagar sebuah kilang.

Rata-rata netizen mend4kwa situasi tersebut berlaku disebabkan adanya serbuan pihak berkuasa di kilang terbabit.

VIDEO:

KOMEN NETIZEN:

“Ye2 je sebab siren.. Xkan la xde masing2 xtahu prosedur kebak4ran mcmana terus lari keluar pagar lintas Jalan xtoleh kiri kanan”

“Karut sungguh la..malas nak komen banyak..korang tengok jela permainan kilang² besar ni..”

“Ahhaha….biar betul alarm kebakaran…jauh lari smpai balik umah walau xde api n asap….hmmm”

 

Sumber : Sinar Harian

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://www.awatttsyeikhh.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *