July 6, 2022

Road To 10K, Naim Daniel Tempelak Sind1ran Sarkastik Netizen K3s COVlD-19! – “Dalam Nombor Itu Ada Mak Bapa Orang Lain”

“Jijik sungguh!” demikian ciapan penyanyi Naim Daniel berhubung i1u Road to 10K yang menjadi sohor kini di Twitter sejak Sabtu.
 
Angka yang menjadi sindiran sarkastik warganet dipercayai merujuk kepada bilangan angka jumlah j4ngkitan COVlD-19 harian di Malaysia itu tegas Naim tidak sepatutnya diraikan.
 
“Tengah trending satu topik Road to 10K. Seperti kita semua tahu sekarang k3s dah naik menjadi 9,020 k3s dan orang menjadi sarkastik dengan Road to 10K.
“Aku faham dan aku pun ada memberikan sindiran pedas kepada sesetengah pihak. Tapi kali ini tidak.
 
“Kalau orang tanya orang nak sindir je pun, nombor yang anda sebut itu mungkin ada mak bapa atau adik-beradik orang lain, ada juga kawan-kawan.
 
“Kalau tak boleh jadi sensitif, jadi manusia. Tak perlu nak banggakan atau raikan pun walaupun kita nak sekadar nak sarkastik! Kata-kata itu satu doa, semua dah cukup matang dan dewasa untuk tahu perkara itu.
 
“Dalam angka itu ada orang yang tak senasib dengan kita yang nyawa telah direntap. Ini tak bagus. Selagi tak kena kita tak faham,” katanya menerusi sepotong video di Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx)

Dalam pada itu, Naim turut menempelak tindakan segelintir pengguna media sosial yang menyifatkan dirinya tidak boleh menerima ‘dark humour jokes’.
 
“Saya tahu bila nak being sarkastik dan bila masanya tidak. Faham je dark jokes nak meraikan tu but contribute apa apa tak?
“If you can be considerate, then be human pun cukup. Sebelum ni im cool with it, just like you now. Dark jokes kita, mungkin mimpi ngeri orang lain,” jelasnya.
 
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
 
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook
 
Sumber : gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.