Akibat raya sakan l4nggar SOP… keluarga besar Norman Hakim, Abby Abadi dikompaun RM8,000

PASANGAN selebriti Norman Hakim dan isterinya Memey Suhaiza bersama Abby Abadi dan suaminya Muhammad Faizal Zakari masing-masing dikenakan kompaun RM2,000 kerana mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Cov1d-19 semasa perayaan Hari Raya baru-baru ini.

Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed berkata, Timbalan Pend4kwa Raya memutuskan kompaun harus dikeluarkan selepas sias4tan mendapati berlaku pel4nggaran SOP.

“Semua individu diberi kompaun RM2,000,” katanya dalam sidang media maya pada hari Khamis.

Norman sambut raya pada 1 Syawal bersama keluarga besarnya.

Sebelum ini, pasangan selebriti itu did4kwa melakukan pelanggaran SOP berikutan beberapa gambar selebriti yang menyambut Hari Raya bersama, yang menjadi tular baru-baru ini.

Komander OCPD Ampang Jaya, Mohamad Farouk Eshak sebelum ini mengesahkan bahawa si4satan telah dibuka terhadap kejadian tersebut.

“Pada 17 Mei, sekitar jam 4 petang, kami mengenal pasti gambar seorang selebriti yang telah dimuat naik dalam talian yang menunjukkan perayaan Hari Raya dengan ahli keluarga yang kami disyaki tidak tinggal di alamat yang sama. Kejadian itu dipercayai berlaku di selebriti itu. rumah di Hulu Kelang.

“Terdapat tiga belas individu dalam foto itu melakukan pelanggaran SOP yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara,” katanya.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published.