August 9, 2022

Polis Si4sat Tajuddin Tak Pakai Pelitup Muka

Polis menjalankan sias4tan berhubung rakaman video menunjukkan Pengerusi Prasarana Malaysia Berhad, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman tidak memakai pelitup muka, yang tular di media sosial, semalam.
 
Kejadian itu berlaku ketika beliau mengadakan sidang media selepas meninjau kem4langan tren di stesen transit aliran ringan (LRT) KLCC, semalam.
 
Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, pihaknya menjalankan si4satan berhubung kejadian itu mengikut Seksyen 21A Akta Penc3gahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 1988.
 
“Selain itu, si4satan juga dijalankan mengikut Peraturan 17 (1), Peraturan-Peraturan Penc3gahan dan Peng4walan Peny4kit Berj4ngkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan J4ngkitan) 2021.
 
“Semua pihak yang terbabit dalam k3s ini akan dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi untuk memberi keterangan dalam masa terdekat,” katanya dalam sebuah kenyataan.
 
Katanya, kertas si4satan akan diserahkan ke pejabat Timbalan Pendakwa Raya sebaik si4satan selesai dijalankan.
 
“Orang ramai supaya terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dikeluarkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).
 
“Kegagalan mematuhi SOP membolehkan tindakan tindakan diambil mengikut undang-undang dan peraturan berkuat kuasa,” katanya seperti dilaporkan Harian Metro.
 
 
 
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook
Sumber: gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.