Selepas Neelofa dan Dato Siti Bu4t H4l, Kavita Sidhu Pula Jadi Perhatian Ramai

1su selebriti yang dilabel sebagai geng kayangan rasanya tidak habis lagi di bahas oleh netizen. Pelbagai tindakan ‘mer3pek’ sesetengah daripada mereka telah mengundang am4rah orang ramai lebih-lebih lagi berkaitan kepatuhan terhadap SOP.

Semenjak 27 April lalu, nama pengacara Noor Neelofa telah menjadi bualan hang4t warganet selepas beliau dan suami dikenakan tind4kan komp4un sebanyak RM60,000 berikutan 1su pelangg4ran SOP majlis perkahwinannya pada 26 Mac lalu.

Namanya bukan sahaja disebut-sebut disebabkan kompu4n berkenaan namun turut menjadi bualan h4ngat selepas beliau memuat naik foto burger hasil carian daripada Google.

Perkara itu menyebabkan warganet berfikiran bahawa ia ada kaitan dengan kejadian peniaga burger yang dikomp4un sebanyak RM50,000 di Kelantan.

Tindakan Neelofa itu telah menyebabkan ramai warganet kec3wa dengan sehingga ada yang meluahkan perasaan mereka di media sosial.

Namun, masih ada lagi selebriti yang mendapat perhatian netizen apabila kerap melakukan perkara positif dan sama-sama membantu ‘mendidik’ orang lain melakukan kebaikkan.

Beri contoh yang baik sebagai public figure

Menerusi perkongsian seorang pengguna Twitter dikenali sebagai m.fairuz.j, dia telah memuat naik beberapa tindakan rasional pelakon Kavita Sidhu yang memberi gambaran baik sebagai seorang public figure.

Promosikan pakaian kebangsaan

Suka seb4rkan mesej2 baik

Hormat setiap ag4ma

Tak rentas negeri, bercuti dalam negeri

Circle yang baik2 jugak Eksklusif selebriti ni

Perkongsian yang dibuat oleh m.fairus.j ini disetujui oleh pengguna Twitter yang lain dengan mengakui bahawa apa yang ditunjukkan Kavita Sidhu merupakan satu langkah yang baik dalam mengajak orang ramai mematuhi SOP serta melakukan perkara positif.

Hal ini sedikit sebanyak menjelaskan tidak semua golongan kayangan meletakkan ‘otak di lutut’ dengan melakukan tindakan-tindakan yang mencerminkan persepsi burvk kepada masyarakat.

Ni baru betul function influencers Patut jadi contoh artis2 baru

Selalu naik private jet, memang kaya dia ni Beauty with brain & attitude

Cantik Di Usia 50 Tahun, KAVITA SIDHU Imbau Memori Jadi Model Zaman Remaja!

November ini genap 50 tahun usia Kavita Kaur Sidhu. Tapi kalau tengok susuk tubuhnya pasti ramai yang tidak menyangka umur sebenar Kavita. Tidak hanya dikurniakan tubuh langsing dan tinggi lampai, Kavita juga memiliki raut wajah cantik memukau. Tidak hairanlah dia pernah memenangi pertandingan ratu cantik, Miss Charm International 1990!

Penampilan Kavita dalam berfesyen sentiasa menjadi perhatian ramai. Apa sahaja busana yang digayakan pasti terletak cantik sempurna di tubuh rampingnya. Malah keperibadian Kavita yang ramah juga disenangi ramai termasuk dalam kalangan rakan artis dan peminat.

Baru-baru ini Kavita berkongsi gambar kenangan zaman remajanya ketika menceburi bidang peragaan. Walau masih muda namun aura peragawati Kavita nyata terserlah.

Ujar Kavita, “Major throwback to 17 years old just out of high school at a model contest in KL! The prize was a shoot in Paris with Singapore magazine (the prizes were great then!) and that’s how I started my model stint in Europe.”

Kavita turut menjelaskan sewaktu bergelar model, dia sentiasa dilatih dengan amalan diet yang ketat. “We models were always on a strict diet, looking back now it was so ridiculous that dresses were one size fits all or you wouldn’t get work. Glad to see that has somewhat changed now.”

Kenangan ketika berusia 17 tahun

Perkongsian berkenaan mengundang pelbagai reaksi positif peminat dan rata-rata mereka mengagumi tubuh ramping Kavita.

Seawal umur 18 tahun lagi Kavita sudah menakluki industri peragaan fesyen di Eropah. Wajah fotogeniknya di samping memiliki ketinggian 1.78 meter menjadi buruan jenama fesyen dan jurugambar ketika itu. Puas meneroka bidang peragaan, Kavita kemudian mencuba nasib sebagai pelakon, penerbit filem, pereka fesyen dan kini bergelar usahawan.

Antara filem yang pernah dibintangi Kavita ialah Layar Lara dan Pontianak Harum Sundal Malam.

Sudah biasa dikelilingi rakan berbangsa Melayu, Kavita disifatkan seorang wanita yang cukup menghorm4ti budaya dan adat masyarakat Melayu. Malah, dia gemar mengenakan persalinan tradisi seperti baju kurung. Bahkan label fesyen miliknya turut menerapkan elemen kontemporari dan elegan. Selain menjadi pereka fesyen, Kavita kini rancak mengusahakan minuman kesihatan, Karamia Wellness.

Pada 6 Januari 2016, Kavita menamatkan zaman bujang bersama jejaka kacak kelahiran Itali, Roberto Guiati. Roberto merupakan pemilik restoran Roberto’s 2010 yang mengetengahkan sajian tradisi Itali dan semakin terkenal serta mendapat tempat dalam kalangan penggemar makanan. Tahun ini merupakan tahun kelima Kavita bergelar isteri kepada Roberto. Semoga rumah tangga yang dibina terus kekal bahagia!

 

Kredit foto: Instagram Kavita Sidhu

Sumber: m.fairus.j

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *