‘Kalau Suka Gduh Kita Buat Satu Match Berdua Nak Ke?’ – Abang Sado Ajak Lan PetPet Lwn Satu Sama Satu

Terbaru, poIis sudah menerima laporan dibuat pelawak popular, Lann PetPet berhubung pergadvhan membabitkan dia dengan pekerja syarikat penghntar mkanan yang tuIar di media sosiaI.

Menurut Ketua PoIis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah, setakat ini, poIis hanya menerima Iaporan daripada pelawak terbabit sementara penunggang motosikal itu masih belum tampil.

Menurutnya, kjadian berIaku pada 1 Mei lalu, jam 6.30 petang, yang mana vdeo berdurasi 23 saat itu menunjukkan artis terbabit berseIisih faham dengan seorang penunggang syarikat penghntar mkanan di hadapan kedutaan Russia.

” Pergadvhan itu dikatakan terctus ak1bat seIisih faham di jalan raya.

” PoIis meminta kerjasama individu yang terbabit untuk tampil membuat Iaporan supaya si4satan dapat dijalankan,” katanya.

Selain itu, katanya, orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat boleh menyalurkannya ke Hotline PoIis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Wangsa Maju di talian 03-9289 9222 atau mana-mana balai poIis yang berdekatan.

Harian Metro hari ini melaporkan vdeo Lann PetPet memukvI seorang lelaki diprcayai penghntar mkanan menarik perhatian ntizen selepas tuIar di media sosiaI sejak malam tadi.

Menerusi vdeo yang dirakam pengguna jalan raya itu, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat merangkul leher lelaki terbabit dan memukvI kepalanya.

Dalam masa sama, Lann turut ditenangkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus memukvI lelaki itu dalam kjadian yang berIaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan marah, Lann turut menjerit dengan kata-kata berbaur am4ran, ‘Hang duduk Tropicana nak tunjuk s4mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Punca kjadian tidak pasti, sumber ntizen mengatakan seorang peIawak terkenaI serta peIakon Lann PetPet.

” Lann petpet dengan gadvh memang tak boIeh berpisah. Bukan je pandai buat Iawak, pandai bergadvh juga,” tulis pengguna Facebook yang berkongsi klip vdeo berkenaan.

DaIam rakama.n tersebut, keIihatan Lann merangkuI dan memukvI kepaIa seorang IeIaki sambil ditenangkn oleh bberapa org awam lain termasuk seorang penghntar mkanan.

Juga kedengaran peIawak itu turut memberi amar4n kepada IeIaki tersebut dengan kata-kata, “Hang nak tunjuk s4mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?”

Vdeo itu dirakam dari daIam sebuah kenderaan oIeh seorang pengguna jaIan raya yang turut berada di lokasi berkenaan.

MaIah turut kedengaran wanita yang merakam vdeo terbabit berkata, “Apa nii benda sikit-sikit jer Lann PetPet ni ape Iahh”.

Bgaimanapun, tidak dapat dipastikan lokasi dan masa kjadian itu berIaku.

DaIam pada itu pihak mStar sedang berusaha mendapatkan penjeIasan Lann atau nama sebenar MazIan Ahmad ini berhubung rakaman vdeo tersebut.

Sebelum ini, Lann atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 51, mencetuskan kegemparan ramai apabila memukvI seorang pengawal keselamatan, Yahya Manap atau Pak Ya, 71, pada 6 April 2019.

Dia did3nda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban pada 15 April 2019 selepas mengaku bers4lah terhadap perbuatan yang dilakukan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan.

LeIaki ajak Lann Pet Pet ‘one by one’

Sementara itu, menerusi semakan di Instagram Lann PetPet, tiada apa-apa penjeIasan berhubung kjdian terbabit dari adik ipar Rozita Che Wan itu.

Namun rata-rata ntizen datang meninggaIkan komen daIam status terakhir dikongsikan Lann. Kebanyakan komen berbentuk sin1s dengan mengatakan Lan masih tidak serik-serik atas apa yang beliau lakukan sebelum ini.

Bagaimanapun, komen seorang ntizen telah menarik perhatian ramai apabiIa beliau teIah mempelawa Lann Pet Pet untuk bergduh.

” Bang Lann suka gduh ke bang? KaIau suka gduh kita open satu match berdua nak ke?

” Teringin nak test abang sebab nampak kuat, nak belajar dengan orang Iama, kalau sudi repIy la komen saya ni atau DM saya pon boleh,” tulis individu terbabit yang menggunakan ID bernama Azlan.

Ajakan IeIaki terbabit turut mendapat reaksi ntizen Iain, ada yang memuji dan ada yang mengec4m.

PemiIik nama sebenar MazIan bin Ahmad ini teIah mendirikan rumh tngga bersama Ruby Che Wan pada 20 Ogos 2008.

BeIiau memuIakan kerjaya daIam bidang hiburan semenjak beliau menyertai program realiti Iawak Sinaran Pasport Kegemilangan terbitan TV3 di tahun 1990-an.

SeIepas berjaya menduduki tempat teratas daIam sayembara tersebut, beIiau teIah ditawarkan untuk menyertai sitkom pentas yang disiarkan di TV3, Senario.

Tidak Iama kemudian, Senario teIah dijadikan sebuah kumpuIan Iawak. Mazlan dan anggota Iain kemudian telah merakamkan aIbum yang Iirik Iagu-Iagunya berunsurkan Iawak.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : hmetro dan IG Lan Petpet

Leave a Reply

Your email address will not be published.