“Saya Tak Amalkan Budaya Seperti Ini,” – Bukan Tindakan Biad4b, Izara Aishah Tak Kisah Non-Muslim & Wanita Uzvr Makan Secara Terbuka Di Bulan Puasa?

Sejak kebelakangan ini, 1su melibatkan masyarakat bukan Islam serta wanita yang mengalami keuzvran untuk makan dikhalayak ramai ketika di bulan Ramadan menjadi antara topik yang h4ngat untuk diperkatakan.

Rata-rata netizen dilihat mempunyai pendapat dan pandangan yang berbeza mengenai 1su ini.

Bagaimanapun, bagi pelakon, Izara Aishah, dia tidak kisah sekiranya orang yang tidak berpuasa mahu makan dihadapannya dan dia juga tidak menganggapnya sebagai satu tindakan yang b1adap.

Jelas Izara, Islam merupakan agama yang sangat mudah dan merangkumi segala hal.

“To my non Muslim friends and my Muslim sisters yang cannot fast, please just eat infront of me it’s not rvde.

“Islam is not difficult, It’s the culture and I don’t practise that kind of culture,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon filem, J Revolusi itu menerusi sebuah ciapan di laman Twitter.

Jelasnya lagi, menganggap perbuatan tersebut sebagai b1adap merupakan budaya yang hanya diamalkan oleh segelintir pihak.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut bersetuju dengan pandangan tersebut selain turut berharap agar budaya berasa tersinggung apabila melihat orang lain tidak berpuasa dapat dihentikan.

“Yes true dah jadi culture and sampai nak makan nampak macam berd0sa besaq sungguh,” respon seorang netizen.

“Yes and i tak terliur pun tengok orang makan kat public,” tulis seorang individu pula.

“Benar. Aku juga tak faham mana datang istilah ‘tak hormat’ apabila makan di hadapan orang yang berpuasa.

“Puasa itu latihan menahan diri untuk mereka yang berpuasa. Kenapa pula orang sekeliling yang perlu bersusah-payah?,” balas seorang pengguna Twitter.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *