Aishah Azman d4kwa penerbit drama ambil ringan, p4ksa pelakon kontak rapat pes4kit C0VID-19 masuk set penggambaran

PELAKON Aishah Azman melah1rkan kekecew4annya terhadap sikap tidak bertanggungjawab penerbit drama Rindu Yang HiIang yang did4kwa mengambil ringan tentang jangk1tan v1rus C0vid-19.

Menerusi Instagram Story, Aishah atau nama sebenarnya, Nor Aishah Afika Azman, 25, mend4kwa penerbit tersebut telah mem4ksa seorang pelakon yang mempunyai kontak rapat dengan pesak1t C0vid-19 untuk hadir menjalani penggambaran drama itu baru-baru ini.

“Saya sebagai salah seorang pelakon untuk team Rindu Yang HiIang sangat kecew4 dengan tanggungjawab penerbit drama ini.

“Dia boleh mem4ksa seorang pelakon yang memang dah ada kontak rapat dengan pesak1t C0vid-19 untuk hadir menjalankan penggambaran tanpa fikirkan pihak pelakon dan team (kru produksi) yang lain.

Perkongsian Aishah di Instagram Story.

“(Ini semua) atas sebab tak nak bayar lebih untuk tambahan hari. Dia juga biarkan para pelakon untuk bekerja sehingga 24 jam atas sebab tak nak mengeluarkan bajet yang lebih,” katanya.

Susulan rakan pelakonnya mempunyai kontak rapat dengan pesak1t p0sitif C0vid-19, Aishah dan beberapa rakan pelakon lain telah melakukan sendiri ujian cal1tan (swab test).

Bagaimanapun, Aishah meluahkan kesyukuran di atas keputusan negatif yang diterimanya selepas membuat ujian tersebut di sebuah klinik swasta pada Sabtu.

“Alhamdulillah, saya negatif. Terima kasih semua yang mendoakan baik-baik untuk saya dan keluarga serta team Rindu Yang H1lang.

“Moga Allah membalas kepada pihak tidak bertanggungjawab dengan setimpal.

Aishah melakukan ujian calitan.

“Pertama kali saya bekerjasama dengan seorang penerbit yang pentingkan diri begini dan selepas dapat tahu pelakon tersebut p0sitif C0vid-19, dia langsung tidak (mahu) bertanggungjawab untuk membayar semua kos swab test pada semua team Rindu Yang H1lang,” ujarnya.

Difahamkan drama Rindu Yang Hilang merupakan terbitan syarikat produksi Bright Network.

Sebelum ini, tiga pelakon drama Kiblat Yang Hilang iaitu Sweet Qismina, Laila Nasir dan Farisha Irwayu juga telah disahkan p0sitif C0vid-19 ketika mereka menjalani penggambaran drama bersiri itu baru-baru ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *