Uyaina Arshad MentaI Breakd0wn – Perkongsian Wargamaya Buatkan Uyaina Bersemangat Semula

Ketika dunia sedang diIanda wab4k pandem1k C0vid-19. ada segelintir masyarakat kita yang dibeIenggu perasaan anx1ety dan negat1f sehingga mengakibatkan mereka tercetvs kepada depres1. Baru-baru ini, pengacara dan pelakon tersohor Malaysia, Uyaina Arshad membuat kenyataan bahawa beliau diser4ng perasaan ‘mentaI breakd0wn’ beberapa hari yang lalu. Menerusi perkongsiannya di akaun Instagram, Uyaina berkata beliau dihantvi rasa sed1h, t4kut, pen4t, r1sau, tertek4n sehingga diser4ng m1graine. 

Menurut Uyaina juga, keadaan yang paling tervk beliau harus lalui ialah apabila Uyaina kerap terjaga pada pukul 3 – 4 pagi. “BerpeIuh-peIuh lepas tu tak boleh tidur sedangkan badan rasa sangat-sangat pen4t. Rasa w0rthless” luah Uyaina di kapsyen gambarnya. Kasihannya. Bukan mudah untuk tenangkan diri kita apabila berada di dalam keadaan mental yang tidak tenang ini.

Akibat daripada gangguan ‘mentaI breakd0wn’ ini, Uyaina telah meminta pandangan daripada pengikutnya di Instagram tentang cara mereka menghadapi situasi tersebut. Rata-rata daripada pengikutnya berkongsi pendapat untuk lebih mendekatkan diri dengan pencipta kita. Ada juga di kalangan mereka yang memberi semangat serta mendoakan Uyaina agar kembali kuat untuk mengatasai ujian yang berat ini.

Uyaina berkata bahawa minda seseorang memainkan peranan yang penting dalam hidup kita. Dalam dunia yang penuh cab4ran ini, kita tidak boleh bersend1rian. Menurutnya, apabila berada dalam keadaan mental yang tidak stabil, jangan sesekali maIu untuk berkongsi rasa dan meluahkan apa yang kita sedang alam1 kepada orang yang dipercayai. Alhamdulillah, Uyaina kini dalam keadaan yang lebih baik.

Semoga kita semua terus dil1ndungi daripada perasaan sebegini. Kalau anda rasa tertek4n tu, pergilah bersiar-siar dan kelilingi diri anda dengan kehidupan semula jadi. Cuma yang penting pergi dekat-dekat saja ok, jangan merentas negeri tanpa sebab pula. Hehe.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Kool FM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.