“Tali Leher Dan Tali Jam Mesra Ramah Untuk Umat Islam” – Ayat Harith Iskandar Siindir Neelofa

Satu demi satu k0ntroversi men1mpa usahawan dan selebriti Neelofa. Selepas 1su rentas negeri kini beralih kepada k0laborasi Neelofa bersama jenama selipar terkenal, Fipper. Kali ini netizen kec0h mempersoalkan selipar tersebut yang dilabel sebagai ‘Muslim Friendly’.

Di laman twitter, tak pasal-pasal selipar ini mendapat ‘free-marketing’ kerana ramai yang berkongsikan 1su ini secara meluas. Bukan di kalangan netizen sahaja, 1su selipar ”Muslim Friendly’ turut mendapat perhati pelawak dan pelakon, Harith Iskander.

Dengan berkongsi keratan akhbar terhadap 1su ini di laman instagramnya, pandangan Harith dianggap meIucukan dan bernada sarkast1k.

“Saya tidak mempunyai masalah dengan ini (selipar ”Muslim Friendly’). Mana-mana kawan kepada kaki saya adalah rakan saya. Sekarang saya tahu mengapa saya tidak pernah merasa selesa dengan selipar Jepun saya, mungkin kerana ia tidak cukup ramah (friendly) kepada saya. Saya tidak sabar untuk melancarkan tali leher dan tali jam yang ramah untuk umat Islam.”

Di ruangan komen, rata-rata pengikutnya juga menyampaikan pandangan masing-masing tentang 1su selipar ‘Muslim Friendly’ ini. Ada berbentuk kec4man dan ada juga memberi komen positif.

Sementara itu, ada sebilangan netizen yang mempersoalkan harga jualannya mencec4h RM79.90 sepasang dianggap mahal. Tapi kita kena lah faham, ini bukan selipar biasa yang kita beli di kedai runcit itu ya!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Aneka Resepi Masakan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.