Kongsi Syarat Baharu Rentas Negeri, Mila Jirin Limit Komen Lepas ‘Diser4ng’ Netizen

“Kerana orang-orang macam ni, rakyat biasa yang benar-benar memerlukan untuk merentas negeri tak lepas…”

Menerusi satu hantaran kenyataan gambar yang di muat naik, penyanyi yang kini sudah bergelar usahawan, Mila Jirin telah bertindak untuk melimitkan komen di ruangan Instagram miliknya setelah berkongsi kenyataan berkaitan syarat permohonan rentas negeri yang diperlukan.

“Klu lawatan kerja is lawatan kerja..jngan sambil mnyelam mnum air…pastu post kt story..mana x nye rakyat2 Malaysia yg level bawah2 kayangan ni x hang1n..”

Tindakan perkongsian yang dibuat oleh Mila Jirin telah mendapat perhatian ramai malah ruangan komen beliau turut dibanjiri dengan ‘Ieteran’ serta komen-komen yang memar4hi golongan artis dan influencer yang telah menjadi punca permohonanan merentas negeri diperketatkan.

Di rungan komen terbabit, rata-rata netizen meluahkan rasa kecew4 dengan apa yang telah berlaku berikutan k3s penyalahgunaan kebenaran merentas negeri yang dilakukan oleh pihak-pihak yang tak bertanggungjawab.

“tiada istilah have2 ke..celah gigi je duit sman ke..usah dicanang2 surat kebenaran bgai,usah dicakp akn beri keterangan bgai,yg mudah sgt dpt tu kenapa..point nya mmg xleh nk merentas kan,be sensit1f la ckit…kita ni kalo dapat buka border pun nk jmpa mak ayah dlu..hangpa mak pak dekat xpala kan..xfkir org lgsg..mmg naik ger4mmm..”

Namun begitu, di caption hantaran yang di buat oleh Mila Jirin jelas menerangkan tentang niat perkongsian yang dibuat oleh dirinya itu adalah untuk memudahkan urusan mereka yang mahu membuat permohonan rentas negeri atas urusan kerja dan beliau juga mendoakan agar perkongsian yang dibuat adalah bermanfaat.

Menurut notis gambar tersebut, penyerahan dokumen yang dinyatakan kali ini agak sedikit berbeza kerana keperluan seperti salinan kad pengenalan perlulah diserahkan dengan surat sokongan serta senarai aktiviti harian yang hendak dilakukan bagi memenuhi syarat kebenaran merentas negeri yang dipohon.

“balai mana ?.. xsemua kan ?.. matey o kalau semua 😂”

Walau bagimanpun, orang ramai diminta untuk mendapatkan informasi yang sahih dari pihak bala1 p0lis yang berdekatan serta Iarangan penyalahgunaan kebenaran merentas negeri amatlah dititikberatkan demi mengelak daripada penyeb4ran wab4k Cov1d-19 yang berlarutan.

Sabar! Lagi seronok jika dapat luangkan masa cuti anda di rumah bersama keluarga berbanding di luar, apa yang penting patuhi (SOP) dan jaga tahap kesihatan diri dan orang tersayang.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Hot FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *