Afieq Shazwan dan Ayie Floor88 maIu artis junior jadi sasaran masaIah disipIin – “Janganlah anggap semuanya begitu, ada je yang masih ingat diri ni kecil”

KEIUHAN terbuka ramai selebriti senior tentang sikap pendatang baharu industri hiburan nampaknya sedikit sebanyak berjaya mengundang rasa maIu dan kesaI dalam kalangan mereka.

Antara golongan junior yang muncul memberi respon tentang keIuhan itu ialah vokalis kumpulan Floor88, Ayie Elham dan pelakon serta penyanyi Afieq Shazwan.

Menurut Afieq atau nama sebenarnya, Muhammad Shafieq Shazwan Zamros, 24, sikap tidak menghormati selebriti senior menyebabkan pelapis industri hiburan tempatan sering dipandang ser0ng.

“Biasalah tu kerana nila setitik r0sak susu sebelanga.

“Tapi janganlah anggap semuanya begitu, ada je yang masih menganggap dirinya kecil dalam industri dan tetap bangga dengan yang senior,” kata Afieq Shazwan.

Sementara itu ujar Ayie atau nama sebenar, Nik Fadlee Elhamshah, 24, sikap acvh tidak acvh segelintir pihak dengan dunia seni menyebabkan imej golongan junior yang ikhlas mahu mencari rezeki turut tercaIar.

“Disebabkan segelintir BBNU (budak-budak baru nak up) bersikap sebegitu, tercaIar semua nama-nama BBNU lain… hadehhh,” kata Ayie.

Komen yang ditulis Ayie, Afieq dan Mawar di Instagram mStar.

Dalam pada itu, pelakon Mawar Rashid pula mempunyai pendapat tersendiri berhubung 1su ini.

Mawar berkata artis senior tidak perlu menghebahkan tentang ‘keIemahan’ artis baharu sebaliknya menggunakan kaedah yang lebih lembut untuk menyampaikan tegvran.

“Apa yang terbaik ialah jadi contoh yang terbaik kepada mereka (artis baharu) dan nasihat mereka secara tertutup dan peribadi.

“Mereka tentu akan lebih menghargainya (kalau digunakan cara pendekatan seperti itu), insyaAllah,” katanya.

Rusdi Ramli dan Fizz Fairuz antara pelakon senior yang bersuara mengenai sikap pendatang baharu.

KeIuahan artis senior mula mendapat perhatian selepas mStar melap0rkan mengenai kenyataan Rusdi Ramli yang kesal dengan sikap segelintir selebriti junior ketika di set penggambaran.

Susulan itu makin ramai pelakon senior tampil menyatakan pengalaman masing-masing berdepan golongan berkenaan yang dilabel sebagai ‘diva’.

Mereka yang bersuara termasuk Datuk Fizz Fairuz, Izara Aishah, Sheila Mambo serta Rita Rudaini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.