“Banyak Pahala Buat Orang Gembira” – Chef Wan TempeIak GoIongan Suka K3cam, Backup DSV Buat Video GiIa-GiIa

Pelbagai ragam sebenarnya orang zaman sekarang ni, lagi-lagi di media sosial. Ada yang positif dan ada juga yang gembar berikan kata-kata negatif di media sosial. Tidak kira apa jua platform yang digunakan, tentu akan ada kelompok yang gemar menghamburkan kec4man kepada content yang g1la-g1la. Mungkin disebabkan bersel1ndung di sebalik papan kekunci, maka lebih mudah untuk beri kec4man.

Bagaimanapun,  Datuk Redzuawan Ismail atau lebih mesra dengan panggilan Chef Wan, berkongsi pendapat beliau mengenai perkara ini. Dalam perkongsian terbaharu di Instagram miliknya, Chef Wan menyatakan bahawa beliau gemar menonton video TikTok yang dihasilkan oleh Datuk Seri Dr. Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida (DSV). Menurutnya, kita semua sukakan perhatian dalam hidup ini, dan kalau ia membantu dari segi perniagaan, jadi apa salahnya. 

Mengakui zaman sekarang pelbagai g1mik dilakukan untuk melariskan jualan, bagi Chef Wan tidak ada salahnya selagi ia tidak mendatangkan mud4rat. 

“Yang tak berkenan di hati memanglah akan mengump4t dan meng4ta. Lagilah menambah d0sa kita,” kata Chef Wan.

Kec4man dan ump4tan itu mungkin pekara yang sering dihadapi oleh mereka yang menghasilkan video yang g1la-g1la, namun bagi Chef Wan ia hanya menambahkan d0sa. Katanya, kebiasaannya content yang dihasilkan seperti DSV hanyalah untuk menghiburkan orang dan buat mereka ketawa. Banyak pahala buat orang gembira dan ketawa, katanya lagi. 

Menurut Chef Wan, walaupun kadang-kadang content yang dihasilkan oleh influencer di luar sana seperti mempermainkan orang lain, namun ianya hanyalah komedi. 

“Ianya cuma komedi dan kita tak boleh ambil secara serius. Kalau tidak, macam mana nak ketawa?” tambah Chef Wan lagi. 

Natijahnya, Chef Wan menempeIak golongan yang hanya suka kutvk mengvtuk sahaja di media sosial. Baginya, itu hanyalah sia-sia dan menambah d0sa. Lebih baik buat content yang boleh buat orang gelak dan dalam masa yang sama boleh jana pendapatan. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Kool FM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.