Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk…

Baru-baru ini, nama pelakon Sharifah Sakinah mendapat perhatian sekali gus menjadi perbualan h4ngat di kalangan netizen selepas bintang itu merancang untuk meninggalkan tanah air.

Pended4han tersebut dibuat pelakon terbabit menerusi program temubual, Hard To Heart yang dihoskan oleh Datuk Aznil Haji Nawawi di samping berkongsi perkembangan terkininya.

Mengulas mengenai perkara itu, kakak kepada Sakinah yang juga penyampai radio Sharifah Shahirah menyokong apa sahaja tindakan Sakinah yang dirasakan baik untuk dirinya sendiri.

Meski turut rasa sed1h, namun Shahirah mengakui apa yang dilakukan demi kebaikan diri dan status kesihatan pelakon Aku Yang Kau Gelar Isteri itu.

“Saya bukan tak sed1h, tapi dia dah besar dan dia pun ada keluarganya sendiri. Begitu juga dengan saya. Semua sudah ada kehidupan masing-masing.

“Kalau dia buat keputusan untuk berpindah ke luar negara, t1pu kalau saya tak sedih sebab Sakinah tidaklah seteruk seperti yang orang lain sangka.

“Saya yang jaga Sakinah daripada dia kecil dan dia seorang adik yang sangat baik, dengar kata.

“Saya teringat masa jaga dia dulu, dia seorang anak yang sangat bagus dan dia bukan jenis anak yang suka meIawan mak ayah,” katanya.

Shahirah pada masa sama turut menjelaskan, dia terbuka terhadap pilihan adiknya itu selagi tidak memberi impak yang tidak baik.

“Setiap apa keputusan yang dilakukannya, saya sebagai seorang kakak saya sentiasa memberi sokongan kepada dirinya.

“Harap dia kembali sembvh daripada penyak1t yang dih1dapnya itu,” katanya lagi.

Difahamkan, Sakinah mahu berbuat demikian bagi menjalani raw4tan penyak1t ‘Attenti0n-Def1cit Hyperact1vity Dis0rder’ atau ADHD.

Terdahulu, Shiera ditemui pada malam kemuncak Konsert Digital Jelajah Suria di Warisan Hall Studio, Teluk Panglima Garang, Selangor, baru-baru ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.