Akui sed1h dikrit1k rakan artis, Nabila Razali tetap tak ser1k bertanding… jauh sekali berhenti menyanyi!

INSlDEN terkuc1l di pentas Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL35) tidak membuatkan penyanyi Nabila Razali pat4h semangat atau ser1k untuk meneruskan kerjaya sebagai penyanyi.

Malah, Nabila atau nama sebenarnya, Nur Nabila Razali, 29, berkata, dia juga tidak men0lak untuk bertanding di pentas berprestij itu sekali lagi jika ada lagunya tercalon.

“Ins1den itu bukan titik noktah untuk saya berhenti daripada perjuangan dalam industri ini sebab menyanyi memang perkara yang saya suka buat. Saya buat ini pun adalah demi keluarga dan juga diri sendiri.

Nabila menggayakan pakaian tradisional masyarakat Sarawak pada gimik pelancaran produk kek lapis Big Mouth X Nabila Razali pada Rabu.

“T1pulah kalau cakap saya tidak menang1s, memang saya menang1s lepas buat persembahan dan sehari selepas AJL 35 memang saya habiskan masa untuk lepaskan semua kesed1han itu dan kemudian bangkit kembali, apa-apa pun hidup mesti diteruskan,” katanya.

Sebelum ini, kenyataan penyanyi lagu Peluang Kedua di laman sosialnya berbunyi ‘but i think, this is it‘ (saya rasa cukuplah) menimbulkan persoalan netizen apabila dikatakan seolah-olah mahu meninggalkan industri seni akibat tidak tahan dengan kec4man pelbagai pihak.

Nabila ditemui pada majlis peIancaran produk kek lapis Big Mouth X Nabila Razali yang berlangsung di Hotel Royal Chulan, Kuala Lumpur pada Rabu.

Sementara itu, Nabila turut meluahkan rasa sed1h apabila terdapat rakan artis yang memperkec1lkan kemampuannya dengan mengkr1tik secara terbuka kes1lapan yang dilakukannya pada malam Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL 35) pada 14 Mac lalu.

Menurut Nabila atau nama sebenarnya, Nur Nabila Mohd Razali, 29, ins1den yang berlaku itu banyak memberi pengajaran kepada dirinya dalam menilai seseorang kawan atau Iawan.

“Sebagai seorang manusia biasa, kita tidak boleh kawal apa yang akan berlaku… saya dah berlatih tapi ins1den itu dah pun terjadi dan ia di luar kawalan saya.

“Apa yang saya kesal ialah tak sangka orang yang mencari rezeki dalam bidang yang sama turut berbual tentang benda negat1f (pasal saya) sedangkan kami berkongsi periuk nasi yang sama.

“Tetapi sekurang-kurangnya apabila jadi ins1den macam ini, ia mengajar saya untuk tahu yang mana kawan dan yang mana lawan saya. Ada yang tidak mengenali saya tapi becakap seolah-olah mengenali saya daripada kecil… benda itu tidak manislah sebab kalau kita nak bercakap pasal orang, kita kena mengenali orang itu terlebih dahulu,” katanya.

Nabila akui gugvp ketika membuat persembahan di pentas AJL 35.

Walaupun menyedari dirinya dikutvk sesetengah pihak dalam industri, namun Nabila mengambil pendekatan enggan bermusvh dengan sesiapa sebaliknya hanya ingin meneruskan kerjayanya seperti biasa selepas ini.

“Saya tiada 1su dengan orang yang krit1k saya sebab saya tidak ada buat apa-apa (tidak baik) pada orang dan selagi orang tak kacau periuk nasi saya, saya okey sahaja.

“Cuma itulah saya nak pesan, jangan kita mencvrahkan lagi m1nyak ke dalam ap1 yang membara, sebab kita semua sama-sama cari rezeki dalam industri ini. Kita sepatutnya beri semangat, bukannya menjatvhkan semangat orang lain,” ujarnya lagi.

Minggu lalu, penyanyi Hafiz Hamidun memuat naik status sind1ran terhadap Nabila yang dianggap telah membazirkan peluang apabila nyanyiannya terkuc1l di bahagian korus ketika mendendangkan lagu Peluang Kedua ciptaan Hael Husaini dan MFMF di pentas AJL35.

AJL 35 menobatkan lagu G1Ia nyanyian Kaka Azraff, Noki dan Loca B sebagai juara, manakala Semalam nyanyian dan ciptaan sepenuhnya oleh Aina Abdul di tangga kedua dan lagu duet Wany Hasrita bersama Datuk Jamal Abdillah berjudul DibeIenggu Rindu di tempat ketiga.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.