Sind1r Nabila Razali b4zirkan peluang di pentas AJL35, Hafiz Hamidun mohon maaf jika ter4sa – “Sebagai peminat lagu itu, saya cuma luah kek3cewaan… itu saja”

GARA-GARA memuat naik status seperti mengkrit1k persembahan lagu Peluang Kedua nyanyian penyanyi Nabila Razali di pentas Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL35) pada malam Ahad, penyanyi dan komposer Hafiz Hamidun dikec4m netizen.

Menerusi ciapan Hafiz, 37, di Twitter, dia seakan-akan meny1ndir Nabila sudah membaz1rkan peluang yang diberikan apabila nyanyiannya terkuc1l di bahagian korus ketika mendendangkan lagu tersebut.

Peluang kedua adalah peluang yang paling tervk jika dibaz1rkan. Dan ia baru saja dibaz1rkan, ” tulis Hafiz sebelum memadam status itu selepas beberapa minit mengundang kec4man.

Selain netizen, chef selebriti iaitu Datuk Fazley Yaakob turut memberi teguran kepada Hafiz.

Bagaimanapun pemilik nama Mohammad Hafiz Hamidun menjelaskan dia tidak mempunyai sebarang niat untuk ‘menyer4ng’ secara peribadi penyanyi berkenaan namun hanya meluahkan rasa kek3cewaan sebagai peminat lagu tersebut.

Penyanyi lagu Zikir Terapi Diri ini juga memohon maaf kepada semua yang terg0res hati atau ters1nggung dengan kata-katanya dan mengambil keputusan untuk memadam status itu kerana enggan mengervhkan keadaan.

“Saya langsung tiada niat nak jatvhkan atau rendah-rendahkan persembahan Nabila. Tapi, sebagai peminat lagu tersebut, saya cuma luahkan kek3cewaan. Itu saja.

“Minta maaf kalau ada yang beranggapan tweet tersebut mengg0res hati. Saya tweet sekejap kemudian ramai yang retweet dan ada yang mar4h. Jadi saya delete tweet tersebut, ” kata Hafiz ketika dihubungi.

Nasib sekali lagi tidak berpihak kepada Nabila, 29, apabila persembahannya menerusi lagu Peluang Kedua di pentas AJL35 mengundang kr1tikan netizen berikutan berlaku sedikit 1nsiden ‘terkuc1l’ di bahagian korus ketika dia mendendangkan lagu tersebut.

Biarpun menerima pelbagai krit1kan dan kec4man namun beberapa selebriti tempatan antaranya Michael Ang, Syafiq Kyle, Mira Filzah, Neelofa dan Ika Nabella tampil bersolidariti memberi kata-kata semangat kepada Nabila.

Dalam pada itu. Hafiz turut mengakui dia antara salah seorang peminat lagu ciptaan penyanyi dan komposer Hael Husaini serta MFMF itu dan sama seperti penonton lain yang meletakkan harapan besar serta menantikan yang terbaik.

Persembahan Nabila di pentas AJL35 dikrit1k netizen gara-gara nyanyiannya terkucil.

Jelas Hafiz, ciapan atau tweet yang dikongsikan itu tiada kata kej1an atau kutvkan malah dia turut memuji keberanian Nabila yang terus berjvang sampai ke akhir persembahannya.

“Saya sendiri menyukai lagu tersebut dan ia juga antara lagu yang hebat di radio dan platform streaming. Semestinya harapan saya sangat besar sama seperti penonton lain untuk menantikan yang terbaik.

“Apa-apa pun, saya puji Nabila yang berjuang sampai ke akhir lagu tersebut. Saya pun tiada masalah dengan Nabila dan ada mesej secara peribadi kepadanya di Instagram menjelaskan perkara sebenar.

“Tweet saya cuma tweet umum, dan saya rasa tiada bahagian yang saya mengvtuk atau mengej1. Tapi jika ada yang beranggapan sebaliknya, sekali lagi saya minta maaf, ” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *