“Saya Naikkan Posting Ini, Bukan Untuk Meng4ibkan Atau Memburvkkan Sesiapa. Tapi…,” – Emma Maembong KesaI

Pelakon Emma Maembong mended4hkan pembantu rumahnya, dipercayai telah men1nggalkan anak serta rumah sehingga gagaI dikesan sehingga kini.

Emma menjelaskan, pembantu rumah wanita itu dikatakan telah keluar rumah dengan membawa kunci serta kad akses dengan membawa dua beg plastik kerana mahu membuang sampah.

Bagaimanapun, situasi sebaliknya berlaku apabila wanita terbabit did4kwa tidak kembali ke kediamannya selepas 30 minit. Malah, telefon pintarnya turut dimat1kan selain akses untuk teks WhatsApp turut disekat.

Pelakon drama Ajari Playboy itu berkongsi pengalamannya menerusi satu hantaran di Instagram.

“Hi, Assalamualaikum, sesiapa nampak dia tolong bagi tahu saya. Tujuan saya naikkan posting ini, bukan untuk menga1bkan atau memburvkkan sesiapa.

“Tapi untuk orang diluar sana supaya berhati hati dan jangan terlalu mudah percaya dengan pembantu pembantu rumah walaupun dah lama bekerja dan depan kita pura pura baik dengan kita.

“Secara tiba tiba, takda angin takda r1but tak cakap apa apa. Terus keluar rumah ambil kunci dan access card dengan membawa 2 plastic bag sampah besar, alasan nak buang sampah. Terus tinggalkan baby kecil dekat ruang tamu, selepas 30 minit masih tak masuk rumah.

“Terus mat1kan hp dan bl0ck kami dekat whatsapp, sampai sekarang masih tak boleh contact.

“Jadi, tujuan saya cuma nak beri peringatan pada semua untuk berhati hati. Semoga Allah membalas segalanya,” tulisnya sambil membuat naik beberapa lampiran berkaitan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.