Tun M, individu tertua terima v4ksin

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad menjadi individu tertua penerima vaks1n C0vid-19 di negara ini setakat hari ini.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin melalui ciapannya di akaun Twitter miliknya berkata, Ahli Parlimen Langkawi yang ketika ini berusia 96 tahun merupakan individu tertua yang menerima vaks1n.

“Pada umur 96 tahun, Tun Mahathir merupakan penerima vaks1n tertua di negara ini. Kami juga berharap agar lebih ramai lagi penduduk yang berumur untuk mendaftar pada fasa dua program imun1sasi,” jelasnya hari ini.

Sementara itu, Mahathir turut mengajak bukan sahaja yang berumur sepertinya bahkan juga rakyat yang lebih muda untuk turut bersama divaks1n apabila tiba giliran nanti.

“Selain itu sebagai warga emas saya ingin mengajak bukan sahaja yang berumur seperti saya tetapi juga rakyat yang lebih muda untuk turut bersama divaks1n apabila tiba giliran nanti.

“Usaha ini perlu kita sokong. Kita sebolehnya mahu lebih ramai diberi vaks1n untuk membantu usaha mengekang pandem1k C0vid-19. Alhamdulillah, selepas sunt1kan saya tidak berasa apa-apa yang luar biasa,” jelasnya dalam hantaran di laman sosial Facebooknya hari ini.

Mahathir hari ini telah hadir ke Pusat Pemberian Vaks1n C0vid-19 Daerah Langkawi untuk melihat sendiri perjalanan proses vaks1nasi bagi Fasa 1.

“Saya memilih untuk disunt1k bersama kumpulan kedua ‘frontliners’ di sini. Kumpulan pertama frontliners di Langkawi sudah divaks1n lebih awal.

“Saya ingin rakamkan ucapan berbanyak terima kasih kepada pihak Klin1k Kesihatan Kuah, H0spital Langkawi dan para barisan hadapan yang bertungkus lumus dalam memastikan program vaks1nasi berjalan Iancar,” jelasnya. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Kosmo Online

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.