Sudah Daftar Termasuk Semua Keluarga, Norman Hakim Tak ToIak Pengambilan V4ksin C0vid-19

lsu pemberian vaks1n kepada seluruh rakyat Malaysia oleh pihak kerajaan dalam usaha untuk membendvng penuIaran wab4k C0vid-19 di seluruh negara telah menjadi perbualan h4ngat di kalangan wargamaya.

Ada yang menyambut baik dan tidak kurang yang seolah-olah masih ragu-ragu mengenai perkara tersebut.

Pelakon dan pengacara tekenal, Norman Hakim misalnya turut diminta memberikan pendapat terhadap 1su pemberian vaks1n yang bakal dilakukan secara berperingkat itu.

Menurut Norman, pemberian vaks1n ini harus dipandang dari sudut positif demi kebaikan bersama.

“Bagi saya, kita kena pandang ia daripada sudut positif. Pun begitu, saya rasa masih tidak untuk bercakap mengenai 1su sunt1kan vaks1n ini.

“Cuma pada saya, selagi kita percaya bahawa segala apa yang berlaku dalam dunia termasuklah vaks1n misalnya, semuanya atas iziNya. Saya percaya masing-masing ada pendapat tersendiri.

“Bila kita percaya vaks1n ini adalah sebagai satu pengantaraan atau asbab atas keizinan daripada atas sana, jadi kita kena yakin benda itu akan membawa satu kebaikan dalam kehidupan.

“Insya-Allah semuanya akan baik-baik sahaja,” katanya.

Sebagai seorang rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, pelakon berusia 45 tahun juga turut memaklumkan sudah bersedia berbuat demikian.

“Macam saya sendiri sebagai seorang rakyat Malaysia, saya sudah pun mendaftar pengambilan vaks1n dalam aplikasi MySejahtera, termasuk semua ahli keluarga,” akhiri Norman.

Terdahulu, hos program Mingguan Wanita ini ditemui di lokasi penggambaran program MH Throwback yang bakal disiarkan Mac depan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.