“Kita Bagi Benda H4ram Ke, Bagi Air T0di M4buk Ke…,” – Hanya Sebab Kongsi Rezeki Dengan Frontliner, Siti Sarah Ditudvh Tunjuk Baik?

 

Penyanyi, Siti Sarah meluahkan rasa kecew4 dengan sikap segelintir pihak yang melabelkan dirinya sebagai menunjukkan-nunjuk selepas memuat naik sebuah video berkongsi rezeki bersama frontliner baru-baru ini.

Jelas Sarah, memang bukan mudah untuk kita memuaskan hati semua pihak namum dia juga tidak menyangka usaha murninya itu turut boleh dipandang pes1mis segelintir individu.

Katanya lagi, apa yang disumbangkannya hanyalah kecil jika ingin dibandingkan dengan beb4n yang ditanggung oleh para frontliner terutama ketika berdepan wab4k pendem1k C0VID-19 ini.

“Dalam kehidupan kita ni, kita tak dpat puaskan hati semua orang. Buat baik pun orang pandang ser0ng, ape lagi kalau kita ni terbuat salah, lagi ter0k jadinye.

“Yang nak mar4h sangat tu kenapa? Kite bagi benda h4ram ke sampai sak1t sangat hat1 tu? Sarah ni bgi dad4h ke? Bagi air t0di yang m4buk-m4buk ke?

“Frontliner tu ada yang tak cut1 cuti, banyak sangat dvgaan yang diorang kena hadap. Ape yg Sarah bagi kecik je, just nk buat diorang happy,” tulisnya. 

Menerusi perkongsian di laman Instagram, isteri kepada pelawak, Shuib ini turut menambah, niatnya memuat naik video sumbangan tersebut hanyalah sebagai tanda kenang-kenangan untuk diingati pada masa akan datang.

Malah, penyanyi lagu, Semakin ini turut berpendapat sebagai manusia, bukanlah tugas kita untuk menghak1mi niat seseorang.

“At least dapat bagi semangat dan buat diorang happy untuk hari tu. Video Sarah bagi gift @lovetahq dan barang-barang lain tu pun just nak buat kenang-kenangan.

“Ikhlas ke tak, bukan kita tentukan. Perkare tu rahsia Allah. Sape kita nak tentukan keikhlasan seseorang tu?

“Kepada akak-akak frontliner Malaysia yang bagi komen dan DM yang baik-baik, Sarah doakan moga diberikan keselamatan dan sentiasa berada dalam Lindungan dan rahmat Allah,” jelasnya lagi.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis tidak putus-putus memberikan kata-kata semangat selain turut menasihati Sarah supaya mengabaikan sahaja komen-komen negat1f tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.